Baklava 2 |
Ingrediënten: 1 pak diepvries filodeeg (225 gr) 1 sinaasappel 150 gr hazelnoten 100 gr walnoten 1 tl kaneelpoeder 50 gr bruine suiker 125 gr boter 250 ml honing 1 zakje vanille suiker |
Bereidingswijze: Laat het filodeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden. Boen de sinaasappel schoon en rasp 1 el van de schil en pers de vrucht uit. Hak de helft van de hazelnoten en de walnoten grof. Maal de rest van de noten fijn. Meng de noten door elkaar en voeg de helft van de sinaasappel rasp, het kaneelpoeder en de bruine suiker toe. Smelt de boter zonder dat deze bruin wordt. Bestrijk de bakvorm met gesmolten boter. Bekleed de vorm met 3 vellen deeg. Bestrijk deze weer met boter en verdeel er een laagje notenmengsel over. Leg er weer 3 vellen deeg op en bouw zo je baklava op, net als lasagne. Zorg dat de laatste laag uit deeg bestaat. Giet de resterende boter over de laatste laag. Zet de vorm iets onder het midden in de oven. Bak de baklava in 30 minuten goudbruin en gaar. Verwarm de honing, vanillesuiker en sinaasappelrasp tot een vloeibare dunne siroop. Giet deze over de baklava. Laat even staan om in te trekken. Snijd de baklava in stukken. |